Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР) издаде лицензия на азербайджанската  държавна

...
Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР) издаде лицензия на азербайджанската  държавна
Коментари Харесай

КЕВР издаде лицензия на СОКАР за търговия с природен газ


Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР) издаде лицензия на азербайджанската  държавна петролна и газова компания " СОКАР Трейдинг Газ енд Пауър САРЛ " за реализиране на активността „ търговия с природен газ “. Лицензията е за период до 10 години, каквито са условията на член 42, алинея 1 от Закона за енергетиката, оповестиха от енергийния регулатор.

С признатото решение КЕВР одобри бизнес проект на сдружението за интервала 2023 – 2027 година и Правила за работа с консуматори на енергийни услуги, които са приложение към издадената лицензия.

Бизнес проектът планува сдружението да прави ръководство на физически и виртуален поток и противоположен поток по два стратегически коридора - Германия-Източна Европа и Италия-България, покупка, предпазване и превоз на природен газ. Навлизането на българския пазар на природен газ е част от общото стратегическо бизнес развиване на компанията за разширение на дейностите в страни от Европейски Съюз. Според сдружението десетгодишният период на лицензията дава нужната рамка за присъединяване на всеки сегмент от пазара на едро, както и за създаване и поддържане на дълготрайни и стратегически планове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР